(stk)
Viser priser eks mva
Totalt
0,00
eks mva

Bærekraft i alle ledd

EcoEmballasje ønsker vi å redusere miljøavtrykket vårt ved å gjøre bærekraftige valg og gjøre det enkelt for andre å gjøre det samme. 

Det er bare noen få tilfeller at vi vil vise at vi har vært der som forbrukere, og det er når forbruket gir tilbake og sørger for at vi etterlater spor med positive følger. Våre engendesignede bærenett fra Bokhari gjør nettopp det, og vi gleder oss over å fortelle om det!  

Les også: Havet oversvømmes av plast! 

Bokhari er et veveri som produserer håndlagde kvalitetsprodukter av bærekraftige og resirkulerte materialer. Produksjonen på veveriet skaper trygge arbeidsplasser og gir skolegang til barn ved LAMS-skolen i landsbyen Sultan Town i Pakistan.  


Da Yawar Bokhari, den gang bosatt i Lillehammer, startet Bokhari i 1989 var landsbyen preget av arbeidsløshet og fattigdomog det fantes ingen offentlige skoletilbud. Det var spesielt vanskelige levekår blant kvinnene i landsbyen, og i 1996 ble Laila Amar Model School (LAMS) bygget for å kunne tilby skolegang til barna av de ansatte. 

Det er i
 dag nærmere 700 elever på LAMS-skolen, som ligger vegg i vegg med fabrikken. De fleste av elevene er jenter og mange av dem er de første i familien sin som lærer å lese og skrive!

Les også: Små endringer – store forskjeller

Når tekstilproduktene produseres og eksporteres til Norge og Sverige fra veveriet, går overskuddet fra salget til driften og videreutviklingen av LAMS-skolenHver gang du kjøper et bærenett er du derfor med på å gi jenter en mulighet til å bestemme over sin egen fremtid, i tillegg til at du sørger for litt mindre plastposer i havet! 

Mer info om våre bærenett finner du her